Bungemuseet söker volontärer

Till verksamheten söker Bungemuseet nu fler volontärer. Uppdragen innebär bl.a. att bemanna museets entré och butik, trädgårds och praktiskt arbete, och levandegöra museets miljöer med kulturhistoriska sysslor.

Bungemuseet är ett Friluftsmuseum som främst visar livet på den gotländska landsbygden under 16-, 17- och 1800-talet. Museet grundades 1907 och har idag ca 80 byggnader från olika platser runtom på ön.

En krets volontärer bidrar till den publika verksamheten som idag bedrivs huvudsakligen under sommarhalvåret. Vill du bli en del av historien på Bungemuseet, träffa besökare från olika platser runtom på jorden och får möjlighet att utöva ett intresse?

Vi söker nu volontärer som kan tänka sig att ställa upp en eller flera gånger i sommar. Som volontär arbetar man ideellt utifrån gemensamma förutsättningar. Lunchkupong i museets kaffestuga utgår de dagar man arbetar under sommartid och inbjudningar till diverse personalaktiviteter erbjuds.

Vi söker nu följande:

Entré- och kassavärdar

Uppdraget innebär att ta emot våra besökare i entrén. Sälja biljetter, svara på frågor och ta hand om museibutiksförsäljning. Våra värdar arbetar med att vara ute i museet och att vara tillgänglig för våra besökare där med främst frågor kring vad som visas i museet. Samt öppning och låsning av alla byggnader. Här behöver vi främst hjälp under för- och eftersäsong, vilket innebär mitten av maj – mitten av juni, slutet av Augusti – mitten av September

Hantverkare som vill visa och ev sälja tidsenligt hantverk

Gör du traditionellt hantverk? Allt från lin, ull till smide, gotlandsdricka osv. Vi söker främst hantverkare som vill visa och ev sälja sitt hantverk en eller fler dagar under vår högsäsong 26/6-20/8.

Trädgårdsintresserade och praktiker

Utöver alla våra byggnader har vi även en naturskönmiljö med änge, odlingslotter, fruktträd mm Är du intresserad av trädgårdarbete och praktiskt görande är våra museitekniker tacksamma för extra hjälp. Utöver att bistå dem praktiskt kan man tänka att du får ett eget land att så i och ta hand om.

Häst- och ponnyägare

Vi eftersöker någon som kan tänka sig att bedriva ponnyridning under vår högsäsong 26/6-20/8 en eller flera gånger.

Övrigt

Har du någon annan idé eller tanke som du tror skulle passa på museet är du välkommen att höra av dig.

Vi värdesätter alla våra volontärer mycket och är väl införstådda med den vikt av betydelse som det har för museets verksamhet. Vi lägger också stor vikt vid avlönade tjänster och är noga med att inte sätta volontärer på uppgifter som vi hade kunnat anställa någon på.

Vi anser även det viktigt att du som volontär får utlopp för ditt intresse och den förväntning du har på ett uppdrag hos oss. Därför vill vi gärna träffa er innan för att båda parter ska veta vad man ger sig in på och ska trivas ihop.

Intresserad eller frågor kontakta Viktoria Berglund på mobil 0736543747 alt mejl viktoria.berglund@bungemuseet.se 

 

 

Dela med dina vänner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email