Bungemuseet söker volontärer

Vill du vara en del av Bungemuseet? Vi söker nu fler volontärer. 

Bungemuseet är ett friluftsmuseum som främst visar livet på den gotländska landsbygden under 1600-, 1700- och 1800-talet. Museet grundades 1907 och har idag ca 80 byggnader från olika platser runtom på ön.

En krets volontärer bidrar till den publika verksamheten med att levandegöra museet, huvudsakligen under sommarhalvåret. Vill du bli en del av historien på Bungemuseet, träffa besökare från hela världen och få möjlighet att utöva ett intresse?

Vi söker nu volontärer som kan tänka sig att ställa upp en eller flera gånger i sommar. Som volontär arbetar man ideellt utifrån gemensamma förutsättningar. Lunchkupong i museets kaffestuga utgår de dagar man arbetar under sommartid.

Vi söker nu följande:

Entrévärdar

Som värd arbetar du ute i museet. Du är tillgänglig för våra besökare som har frågor och vill veta mer om museet. Vi behöver främst hjälp under för- och eftersäsong, vilket innebär mitten av maj – mitten av juni, slutet av augusti – mitten av september.

Hantverkare som vill visa och ev sälja tidsenligt hantverk

Gör du traditionellt hantverk? Allt från lin, ull till smide och annat. Vi söker främst hantverkare som vill visa och ev sälja sitt hantverk en eller fler dagar under vår högsäsong 22/6-17/8.

Häst- och ponnyägare

Vi söker någon som kan tänka sig att bedriva ponnyridning en eller ett par dagar i veckan under högsäsongen 22/6-17/8 2020.

Övrigt

Har du någon annan idé eller tanke som du tror skulle passa på museet är du välkommen att höra av dig.

 

Är du intresserad? Kontakta Yvonne Eriksson på mobil: 073-654 37 47 eller e-post: yvonne.eriksson@bungemuseet.se 

 

 

Dela med dina vänner...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on google
Google
Share on email
Email