Bungemästerskapen i Käpphästhoppning (BM) går av stapeln 12 maj!

12 maj öppnar Bungemuseet upp för säsongen. I anslutning till detta ordnas den första Käpphästtävlingen i Bunge.

Banan kommer innehålla 7 hinder med blandade höjder på 50, 60 och 70 cm. Hindren kommer inte vara de traditionella utan uppbyggda i Bungemuseets anda av halmbalar, stubbar och liknande.

Alla är välkomna att delta oavsett ålder och kunskaper. Man kan välja att anmäla sig till två olika klasser; Clear-round alt Tidshoppning. Denna dag får alla som deltar rosett.

Clear-round: Passar bra för nybörjaren. Reglerna är enkla. I denna klass tävlar man inte mot någon annan. Man ska ta sig runt hela banan, utan att riva eller stanna inför hindren. Man får rosett om man hoppar felfritt.

Tidshoppning: I denna klass hoppar man banan på tid. River man får man 4 sekunders pålägg, stannar man inför ett hinder får man 3 sekunders tillägg av tid. Alla rider en gång. Har vi sedan fler som gjort banan på samma tid får de hoppa om.

Tidsschema inför dagen är som följande:

Kl. 11.00 öppnar museet

Kl 11.00-13.00 Finns banan tillgänglig att provrida och värma upp på. Man kan även under denna tid göra sin egen käpphäst (materialkostnad 30 kr)

Kl 13.30 startar tävlingen. Först ut är de som tävlar i tidshoppning, sedan de som tävlar i clear-round och sist ut blir de som eventuellt ska hoppa om p.g.a samma tid från tidshoppningen.

Kl 15.00 blir det prisutdelning

Kl 16.00 stänger museet

Att delta i tävlingen är gratis men inträde till museet tillkommer och det är 80 kr för alla över 18 år.

Vi ser gärna att man föranmäler om man vill vara med och tävla och då senast 29 april. All efteranmälan eller på plats samma dag blir i mån av plats.

Vid anmälan behöver vi följande uppgifter:

• Namn på ryttare och häst
  • Ålder
  • Bostadsort
  • Telefonnummer och mejladress
  • Om man har egen häst eller vill låna alt göra en på plats
  • Vilken klass man vill tävla (det går bra att tävla i båda)

Anmälan eller vidare frågor sker till Viktoria Berglund på mejl: viktoria.berglund@bungemuseet.se alt mob: 0736 54 37 47