Säsongsöppning med Djur- och lantbruksdag!

Den 13 maj  kl 11.00-16.00 öppnas Bungemuseet för säsongen. Det firar vi med att bjuda in till en djur- och lantbruksdag.

Dagens program:

11.00 Museet öppnar

11.00-13.00 Åk häst och vagn med Lotta och Mille

12.00 Invigning av vår nya bigård med bisläpp

12.00-14.00 Bigårdsvisning och honungsprovning

14.30-15.00 Uppvisning av fårvallning

16.00 Museet stänger för dagen

Under dagen är Gotlands veterantraktor-klubb på plats, gäss och åsnor från B&M gård i Stenkyrka och Gotlands kaninhoppare har en stor tävling under dagen. I båtsmanstorpet bakas det bröd, repslagaren slår rep, vår mattvävare är på besök och alla barn kan provsmaka pannkaka efter att fått mala sitt eget mjöl, mjölka sin mjölk från vår lek-ko och kärna sitt smör.

Fler nyheter för säsongen som invigs denna dag är höhoppning i 1800-tals ladan, ett grönsaksland för de allra yngsta vid det lilla bulhuset på lekplatsen och ett familjespår med möjlighet att upptäcka nya platser på museet och kanske ett och annat väsen.

Givetvis håller Vonna och hennes personal öppet i Mat- och kaffestugan på andra sidan vägen.

Varmt välkomna!

Fotograf: Erik Johansson