Kulturarvsdagen – visning av Kalkugnen i Fårösund och tunnbinderiet på Bungemuseet

Evenemanget Kulturarvsdagen 2018 äger rum mellan den 7-9 september med temat ”Dela kulturarvet”. I år firar evenemanget 30 år i Sverige. Kulturarvsdagen är också en del av Europarådet för kulturarv vilket pågår under hela 2018.

På Bungemuseet uppmärksammar vi denna dag den 9 september tillsammans med Bunge sockenförening med en visning av den kalkindustri som var och är stor på Gotland. 11.00 ses vi vid kalkugnen i Fårösund för att sedan fortsätta till Bungemuseet där vi får en visning av 1800-talsgården och tunnbinderiet. Ta gärna med en fikakorg så avslutar vi tillsammans med gemensam fika i någon av museets vackra miljöer. För den som önskar är även Mat- och kaffestugan på andra sidan vägen öppet.

Visningen kostar 100kr och betalas via swish eller kontant på plats vid visningens start. Museientrén ingår.

Kulturarvsdagen är en del av de europeiska kulturarvsdagarna (European Heritage Days) som firas årligen runt om i hela Europa, främst under september månad. I Sverige infaller Kulturarvsdagen alltid andra helgen i september. Då arrangeras hundratals aktiviteter över hela Sverige där såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader visas upp och historier kring dessa berättas. Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör och samordnare för Kulturarvsdagen i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Share on Google+