Julstämning i Bungemuseet

En vecka innan jul bjuder Bungemuseet in till julstämning i historiska miljöer.

Titta in i hus och gårdar och se hur julen firades förr. Träffa tomten och lämna din önskelista, lyssna på berättelser från förr, åk häst och vagn, dansa kring granen och pröva på smaker från jularna förr om tiden.

Mer info kommer inom kort.

Söndagen 17 december kl 12.00-16.00

Entré 80 kr, fri entré för alla under 18 år

Dagens program:

12.30                Berättarstund om nissen av Calle Brobäck i 1700-tals-ladan

14.00                Dans kring granen

15.30                Berättarstund om nissen av Calle Brobäck i 1700-tals-ladan

Köp dina sista julklappar i museibutiken! I tröskvandringen finns några av de lokala hantverkarna och säljer sina alster. Mellan berättarstunderna signerar Calle Brobäck sina skivor (som du kan köpa i museibutiken).

På 1700-tals gården är manbyggnaden liksom drängstugan uppdukad till julbord. Smaka på kanderade violer i manbyggnaden och doppa i grytan i brygghuset. Vill du pröva på gammeldags julpyssel kan du besöka snickarboden. I ladan är det julfint för djuren och självaste Bungetomten sitter framför brasan i undantagsstugan och tar emot önskelistor och lämnar ut julkappsäckar för de som lämnat in i förväg. Läs mer om det här.

I Båtsmanstorpet bakas det gotlandslimpa och gorån.

Från museientrén kan man ta häst och släde (vagn vid brist på snö) till skolmuseet om man inte väljer att promenera bort längs den av marschaller upplysta vägen.

I Skolmuseet visar vi den äldsta salen (från 1842) och ljusstöpning. I lärarbostaden är ett julbord från 1900-talets början uppdukad.

Dela med dina vänner...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone